Hoe mogen we u helpen?

Nanny van der Linden

Hallo allemaal,


Mijn naam is Nanny van der Linden. Ben 69 jaar oud en getrouwd met Kees. Helaas hebben wij geen kinderen maar we hebben wel veel petekinderen en 2 bonusdochters. We wonen sinds 4 jaar weer in Nijmegen in de Malvert waar we het erg naar onze zin hebben.

Na mijn werkzame leven als ambtenaar van de Gemeente Nijmegen (43 jaar) ben ik terechtgekomen bij de Zonnebloem. Het organiseren zit me erg in het bloed. Bij mijn werk was de organisatie van feesten in mijn handen.
Ook bij de personeelsvereniging draaide ik volop mee als voorzitter. De vierdaagseverzorgingsposten voor mijn collega’s opzetten was een mijlpaal.

Sinds het begin van de Corona ben ik voorzitter van de Zonnebloem Regio Nijmegen. Daarvoor was ik bestuurslid activiteiten. Waar nodig ondersteun ik afdelingen die het even moeilijk hebben. Dat is een mooie taak waar ik mij volledig voor inzet.

Mijn hoop voor de toekomst is dat ik dit nog vele jaren mag blijven doen in een goede gezondheid. We hopen nog mooie activiteiten voor jullie te mogen organiseren.
Samen met mijn mede-bestuursleden gaan we er in ieder geval voor. En de steun van de afdelingen en hun vrijwilligers natuurlijk anders konden we dit mooie werk natuurlijk niet doen.

 

Henny van Santen

Goedendag allemaal, ik ben Henny van Santen en het actief bezig zijn voor de Zonnebloem is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders waren beiden actief voor de Zonnebloem op het moment dat ik onderdeel ging uitmaken van hun gezin. Van hen heb ik veel goede dingen geleerd, één daarvan is het vrijwilliger zijn van deze mooie organisatie. Ondertussen loop ik 52 jaar rond op deze wereldbol en ben ik een vrijgezellig type. Wat heb ik tot nu toe gedaan in Zonnebloem-land? Vrijwilliger tijdens regiovakantieweken, vrijwilliger tijdens nationale landvakantieweken, vrijwilliger bij dagactiviteiten georganiseerd door de regio, vrijwilliger bij wat nu de afdeling jong Nijmegen en omstreken heet en sinds een paar jaar ben ik ook gestrikt om secretaris te zijn van het regio Nijmegen-bestuur. Van daaruit ondersteun ik ook de verschillende afdelingen in de regio met hun activiteiten. Oftewel jullie zullen me best wel eens ergens tegenkomen in Zonnebloemland. De rest van mijn tijd besteed ik aan mijn (nieuwe) baan als verzorgende 3 IG bij ZZG locatie Boszicht in Nijmegen en ben ik ook nog (bestuurs)vrijwilliger bij een Nijmeegse wandelvereniging en als ik dan eens thuis ben houd ik van het maken van Diamond Painting-afbeeldingen of andere creatieve activiteiten. Ik verveel me dus echt niet.

 

Jan Okkerse

Jan Okkerse sinds 15 december 2021 formeel uw regio Nijmegen penningmeester. Na een werkzaam leven werd het tijd invulling te geven aan de meer vrije tijd die ik kreeg. Daarnaast dam ik graag bij een vereniging, zing ik in een koor en hoop weer te kunnen gaan zwemmen.  Op de foto ziet u mij in een strandrolstoel zitten. Want ondanks mijn lichamelijke beperkingen is de wereld verkennen mij niet vreemd. Mijn motto is dan ook alles kan totdat het tegendeel is bewezen. Je praat niet over of voor mensen met een beperking, maar met mensen met een beperking.

 

 

 

 

 

 

Mireille Vaal

Ik ben Mireille Vaal, getrouwd met Walter en moeder van een volwassen zoon, Lukas. Ik heb me verbonden aan De Zonnebloem omdat ik me graag wilde inzetten voor mensen met een fysieke beperking, die in een isolement dreigen te geraken.

Ik weet hoe het is om niet aan alles deel te kunnen nemen. Een inclusieve samenleving betekent dat we ons hard moeten maken om iedereen die beperkt mobiel is ook die kans te bieden mee te doen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.